Agile projectmanagement: efficiëntie door kleine stappen?

Projectmanagement in actie: Teamwerk, planning en uitvoering komen samen voor succesvolle resultaten en groei.

Projectmanagement

Met agile projectmethodologie, zoals SCRUM, zorgen we ervoor dat grote veranderingen worden opgedeeld in kleinere, meetbare projecten. Eerst hakken we het geheel in behapbare stukken. Zo krijgen we een helder overzicht van het project. En zien we tijdig of alles realistisch en haalbaar is.

1

Duidelijke scope

Goed projectmanagement begint met het kaderen van de scope. Wat zijn de behoeften? Wat wil de klant bereiken? Waarom doen ze het? We luisteren naar de behoeften en stellen relevante vragen. Op basis hiervan maken we vervolgens een design en procesontwerp.

Nog vóór we in ontwikkeling gaan, kwalificeren en kwantificeren we de verwachte resultaten. We controleren tijdens en na het traject bovendien of aan deze verwachtingen is voldaan.

5

User stories

Next step? Het vertalen van deze vereisten naar user stories. Deze bestaan uit eenvoudige zinnen die het geheel omschrijven. Door deze aanpak kunnen we snel en flexibel inspelen op veranderingen. We stellen ook een testplan en -aanpak op om te zorgen dat de oplossing correct werkt.
6

Sprints

Vervolgens plannen we meerdere korte sprints. Na elke sprint volgt een evaluatie met jou, onze klant. Loopt alles vlot? Prima. Waar nodig sturen we bij bij om het einddoel binnen de deadline en het vooropgestelde budget te halen.

Voordat de oplossing in productie gaat, voeren we ook nog uitgebreide end-to-end tests uit in samenwerking met de klant. We zorgen ook voor gedetailleerde documentatie en een opleiding als onderdeel van de go-live activiteiten.

Meer weten over de projectmanagement oplossingen die Bitemark aanbiedt?

We zetten er graag onze schouders onder en tanden in!